به گزارش سلام لردگان به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي استان، دکتر محمدعلي زماني اظهارکرد: همزمان با فرا رسيدن فصل بهار آلرژن هاى(مواد آلرژي زا) مختلفى وارد محيط مى شود كه اغلب اين آلرژن ها گرده هاى گياهان هستند.
وي خاطرنشان کرد: آبريزش و خارش بينى، عطسه هاى فراوان، سرفه و سوزش گلو از علايم استنشاق گرده هاى آلرژى زا است.
به گفته وي، بيماري آلرژي بهاره يك بيماري ژنتيك است كه هنوز درمان قطعي ندارند و بهترين درمان آن، دوري جستن از عوامل آلرژي زا است.
زماني گفت: بيشتر متخصصين گوش، حلق و بيني، بهترين كار براى جلوگيرى از بروز آلرژي بهاره را پرهيز از ارتباط با ماده حساسيت زا با استفاده از ماسك بر روى دهان و دورى از محيط هاى گرده زا مي دانند.
اين فوق تخصص آلرژي افزود: تقريباً تمام داروهايى كه در مورد انواع مختلف آلرژي ها تجويز مى شوند تنها آرامش بخش و ضد التهاب هستند و اين داروها به طور موقت، شدت برانگيختگى سيستم ايمنى را كاهش مى دهند و فرد را كمى آرام مى كنند.
زماني اظهارکرد: تا زمانى كه فرد در ارتباط با ماده آلرژى زا است و اين ماده وارد بدن مى شود تحريك سيستم ايمنى ادامه خواهد داشت.
به گفته وي، در فصل بهار به علت وجود آلرژن ها، برخي به حملات شديدى با كنترل سخت دچار مى شوند؛ بنابراين اين افراد و مبتلايان به بيمارى هاى تنفسى بايد در بهار بيشتر مراقب خود باشند و به بيمارانى كه آلرژى آن ها فصلى است، توصيه مي شود كه در فصل مذكور داروهاي شان را مصرف كنند.
اين فوق تخصص آلرژي خاطرنشان کرد: تقويت سيستم ايمني بدن موجب كاهش حساسيت و آلرژيهاي ايجاد شده در فصل بهار ميشود و از آنجايي كه مصرف هويج و اسفناج سيستم ايمني بدن را تقويت و از بروز حساسيتهاي فصل بهار پيشگيري ميكنند مصرف اين مواد غذايي و ساير سبزيهاي رنگي حاوي بتاكاروتن و آنتي اكسيدان از سوي متخصصين تغذيه به افراد توصيه مي شود.